Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ángel Núñez Pombo

Residensstipendiat i Stockholm 4 februari – 30 april 2019
 
Ángel Núñez Pombo (ESP), född 1969 i Madrid, bor och arbetar i Ponferrada, Spanien.

Under de senaste åren har jag producerat arbeten i allt från traditionella tekniker som teckning, måleri och skulptur till mikroelektronik och programmering, video och installationer med rörelseavkänningssystem och kollaborativa arbeten med pedagogisk inriktning.

Arbetena uppvisar forskningsspår som undersöker betraktarens deltagande i skapandet av föremål och situationer.

Det kan förefalla som om det inte finns några formella likheter mellan de olika serierna men det de har gemensamt är det optiska och utforskningen av betraktarens olika varseblivningssätt.

 

 

De enkla formerna och de valda materialen ger verken en icke-monumental kvalitet. Det finns en avsikt att ”förföra” betraktaren med sinnliga och perceptuella attribut och skapa en balans mellan det personliga, spektaklet och det poetiska.

Angel Núñez Pombo är en bildkonstnär från Spanien. Han har examen från Universidad Complutense de Madrid och har bedrivit forskningsstudier på institutionen för måleri på Wimbledon School of Art, London och Virginia Commonwealth University, USA. Han har också masterexamen i skulptur och nya medier från Virginia Commonwealth University och masterexamen i Critical & Pedagogical Studies från Konsthögskolan i Malmö.

Núñez Pombo har tilldelats stipendier för att utveckla projekt vid ISCP International Studio and Curatorial Program, New York; Tokyo Wonder Site, Tokyo; Real Academia de España i Rom, Indiana University och Interaction Design Department på Malmö universitet.

Han är representerad i museisamlingar som Centro Gallego de Arte Contemporáneo (CGAC); Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC); Artium, Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo; och institutioner som Caixanova, CajaEspaña, Real Academia de España i Rom, Metronom Collection, Pamplona Collection och Mica Collection.

Han har tilldelats priser och utmärkelser i skulptur, video och elektronisk konst och undervisat i skulptur på Virginia Commonwealth University och Indiana University.

angelnuñezpombo.com

Se videointervju med Ángel Núñez Pombo här