Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Rebecca Chentinell

Residensstipendiat på Internationella dansprogrammet i Stockholm 18 januari – 31 mars 2021

Rebecca Chentinell är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och ArtEZ University of the Arts i Holland. Hon är bosatt i Gnesta men har sin bas i Stockholm och är verksam som koreograf, dansare, curator och redaktör.

Hennes verk har visats på bland annat Kummelholmen, Weld, Färgfabriken, Inter Arts Center och Moderna Museet, och hon har genom Koreografiska Konstitutet curaterat program och festivaler på bland annat Kungliga Operan, Moderna Museet och Bonniers Konsthall. Tillsammans med Marie Fahlin driver hon Koreografiska Konstitutet samt är redaktör och ansvarig utgivare för Koreografisk Journal.

Chentinell är residensstipendiat på Iaspis / Internationella dansprogrammet januari – mars i samarbete med Félicia Atkinson, ett tvärdisciplinärt utbyte som sammanväver rörelse, ljud och text i ett undersökande av närhet och samvaro, i varandras konstnärliga praktiker och mellan konstverk och publik, i en tid av distansering.

Hon arbetar även med ett pågående curatoriellt projekt tillsammans med Rickard Borgström som, med kroppen som gränssnitt, undersöker dans och koreografis interrelationer med bildkonst och dess kontexter, närmast i samarbete med Färgfabriken.

Under våren samarbetar hon också med Malin Elgán, Shiva Anoushirvani och Anna Ådahl, och visar bland annat ett verk på Marabouparken konsthall i Marie Fahlins utställning Centauring.

koreografiskjournal.se