Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mike S Redmond & Faye Coral Johnson (MSR FCJ)

Residensstipendiater i Stockholm 21 november 2022 – 26 februari 2023

Mike S Redmond och Faye Coral Johnson (MSR FCJ) är en konstnärsduo baserad i Storbritannien som har samarbetat sedan 2006. De tar avstånd från den traditionella inställningen till konst och arbetar istället i en intuitiv och experimentell praktik där testar olika idéer om skapandet. De producerar storskaliga serieteckningsinspirerade verk där det abstrakta är figurativt, det flyktiga en skatt, berättelserna tvetydiga och sammanhanget dunkelt. Omarbetade, successivt framväxande och muterande scener framträder i en måleri- och teckningsprocess som går fram och tillbaka och uppvisar vissa likheter med överlappande klotter i en skissbok. Som ett resultat av detta samarbete, som ligger någonstans mellan kaos och en harmonisk kombination av visuella idéer, uppstår en fullständig sammansmältning, ett tredje betraktelsesätt, en medelväg, som är lika oförutsedd som förvånansvärt personlig.

Mike S Redmond & Faye Coral Johnson (MSR FCJ)

Under tiden på IASPIS avser MSR FCJ att utveckla nya storskaliga målningar till sin serie ”Waste City”, där konstnärerna bearbetar metaforiska och fysiska teman relaterade till det efemära, skräp och sophögar. Den stora ateljén gör det möjligt för duon att måla på flera olika delar samtidigt och utvidga experimenten med sina ”Frankenstein-arbeten” för att skapa stora kompositioner. De fortsätter att utforska de övergående och oförutsägbara faserna av praktiken och är nyfikna på att se hur serien utvecklas inom denna nya miljö. Under processens gång kommer de att observera hur arbetena fungerar i tillfälliga stadier av förvandling och värdera vikten av processen inom detta reaktiva målerisamarbete.

Mike har studerat vid Royal College of Art i London och Faye vid Manchester School of Art. De har tilldelats första och andra pris i V&A Illustration Awards (2011/12) och har publicerat och ställt ut arbeten i Storbritannien, USA och Europa. Aktuella publikationer: Bubbling Pitch, FPCF Editions, FR (2020); Dreaming About Worms Again, Very Bon, UK (2021); The Green Stranger, Café Royal Books, UK (2021). Separatutställningar i urval: Bum Steer Heap, V1 Gallery, Köpenhamn (2018); Bubbling Pitch, HOME Mcr, UK (2020); Cartoon Moon, Andys Gallery, Stockholm (2021). De har tilldelats ateljéstipendier vid Hospitalfield, Skottland (2019), Piece of Pen, Frankrike (2017) och Bibliothek Andreas Züst, Schweiz (2017).