Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Frauke Dannert

Residensstipendiat i Stockholm 1 augusti – 27 oktober 2019

Frauke Dannert (f. 1979 i Herdecke, Tyskland) är utbildad vid Kunstakademie Düsseldorf och Goldsmiths, University of London.

Hon bor och verkar i Köln, Tyskland. I sina arbeten på papper och rumsliga installationer utgår hon från kollagets princip. Frauke Dannerts arbeten tillkommer som en reaktion på erfarenheter av platser med betoning på en utforskning av arkitektoniska ideologier, fysiska de- och rekonstruktionsprocesser samt rummets optiska illusioner. Arbetena utforskar rumslig fenomenologi och fysikaliteten och förkroppsligandet av att vara i rummet, vilket uttrycks i former som befinner sig i ett kontinuerligt spänningstillstånd mellan det två- och tredimensionella.

Under sin ateljévistelse på Iaspis kommer Dannert att bedriva fotografisk forskning om arkitekturen i och utanför Stockholm samt arbeta med en konstnärsbok. Frauke Dannerts arbeten har vistas på bl.a. Museum MARTa, Herford (2013), Björneborgs konstmuseum, Finland (2014) och Sprengel Museum, Hannover (2015). Hon har haft separatutställningar på Museum Kunstpalast, Düsseldorf och Kunstmuseum Luzern (2016), samt Osthaus Museum Hagen och Kunstmuseum Bonn (2018). 2019 har hon en separatutställning på Museum der bildenden Künste Leipzig.

fraukedannert.com

instagram.com/fraukedannert