Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Podcast med IASPIS stipendiat Natalie Baxter

I månadens avsnitt av Konsthantverkspodden medverkar IASPIS stipendiaten Natalie Baxter.

I månadens avsnitt av Konsthantverkspodden medverkar IASPIS stipendiaten Natalie Baxter. Baxter har vistats tre månader i Göteborg, på Konstepidemin, och deltog nyligen med utställning, artist talk och seminarium under Craft Days, i Västra Götaland.

KONSTHANTVERKSpodden | Lyssna här | Poddtoppen.se

Med anledning av den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxters residensvistelse i Göteborg under våren genomförs Craft Days Flash – ett koncentrerat evenemang som innefattar seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center i Borås, samt en utställning på Konstepidemin i Göteborg.

Joshua Simpson

Natalie Baxter, Body Dreams, Babyquilt, 49x39inches, 2021

Craft Days Flash är en komprimerad version av det mer omfattande evenemanget Craft Days som drivs av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin och återkommer med två års mellanrum.

IASPIS samarbetar med lokala parter i Göteborg för att möjliggöra residensvistelser för internationella konstnärer. För kringarrangemang runt Natalie Baxters vistelse i Göteborg under våren 2022 önskar IASPIS rikta särskilt tack till Konsthantverkcentrum och Konstepidemin.