Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mona Namér

Residensstipendiat i Stockholm 1 september – 30 november 2022

Mona Namér är dansare, koreograf och creative director från Göteborg, med bas i Stockholm. Sedan tidig ålder har hon byggt en stark grund inom hiphop- och house dans och utvecklat sitt rörelsevokabulär runtom i världen. Mona är utbildad på Broadway Dance Center i New York, och har därefter arbetat och rest mellan Paris, Johannesburg, London och New York.

Porträtt av Mona Namér

Mona Namér. Foto:  Sanna Holm.

 

Mona är verksam inom olika områden som dans- och filmproduktioner, teater, regi, undervisning, fotografi och olika konstprojekt. Hennes praktik utforskar främst identitet, beteenden, surrealism, ritualer och en känsla av att sväva i och utanför din egen kropp. Hennes nyfikenhet och vilja att experimentera med olika former av kreativa uttryck har lett till samarbeten och arbete med artister och festivaler som Little Dragon, IKEA, VOLVO, Afropunk Festival och Göteborgsoperan.

För närvarande arbetar Mona på sin kommande föreställning Birth Liquid – som utforskar stadierna av födelse, kaos och stillhet och dess cykel. Idén är inspirerad av den biologiska metamorfos förvandling som sker i puppan från larv till fjäril, en metafor av hur essentiell harmoni är, för att både natur och människa ska ha möjlighet att hela och återfödas. Performance-projektet är en förlängning av dansfilmen A Bath In My Mother’s Womb som Mona regisserade förra året. Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival 2022, vann bästa experimentella kortfilm på New Generation Indie Film Awards i Los Angeles och kommer att sändas på SVT i höst.

www.monanamer.com