Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Martina Hoogland Ivanow tilldelas Stockholms ateljéstipendium

Stockholms kulturförvaltning, Kulturhuset/Stadsteatern och Konstnärsnämnden har beslutat att fotografen Martina Hoogland Ivanow (född 1973) blir nästa innehavare av Stockholms ateljéstipendium.

Martina Hoogland Ivanow tilldelas Stockholms ateljéstipendium 2016-2018 med motiveringen:

Med en förtätad och egenartad fotografi, där de subtila lågdagrarna och avsaknaden av ljus kastar om uppmärksamheten och drar in betraktaren i en magisk bildvärld som blottar det komplexa och motsägelsefulla i tillvaron.

Ateljéstipendiet är sedan år 2002 ett samarbete mellan Stockholms stad och Konstnärsnämnden. Staden upplåter skulptören K. G. Bejemarks tidigare ateljé på Glasbruksgatan på Södermalm. Konstnärsnämnden bidrar med ett tvåårigt arbetsstipendium på 120 000 kr per år. Kulturhuset/Stadsteatern står för en eventuell publik presentation av konstnärskapet.

Martina Hoogland Ivanow är den åttonde innehavaren av stipendiet som tidigare tilldelats bildkonstnärerna Carin Ellberg, Peter Geschwind, Hyun-Jin Kwak, Dan Wolgers, Cecilia Ömalm Krajcikova, Fredrik Hofwander och Johanna Gustafsson Fürst som avslutar sin ateljévistelse under hösten 2016.

Mer information om konstnären finns på www.martinahooglandivanow.com.