Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Välkomna till samtal om delande och stengärdsgårdar!

På internationella kvinnodagen den 8 mars bjuder vi in till samtal som tar sin utgångspunkt i en dialog med Elin Wägner och hennes bostad Lilla Björka. Elin Wägners arbete för kvinnors rättigheter var nära sammankopplat med ett engagemang för pacifism och omsorg om naturen. Vi prövar hur vi idag, i vårt pågående omlärande, kan hitta frön till en hållbar framtid i Elin Wägners tankar och på Lilla Björka som plats.

16.00-16.15
Åsa Ståhl och Christina Zetterlund välkomnar och berättar om projektet Lära om arkivet och ett möte mellan designpraktiker och designforskare på Lilla Björka hösten 2021.

16.15-16.50
Det första samtalet handlar om delande. Katarina Bonnevier, Andrea Botero, Bianca Elzenbaumer och Åsa Ståhl prövar tillsammans frågor om vad vi kan dela och hur – behövs exempelvis ett överskott eller möjligen ett fokus på att göra sig av med saker? Vem har kapacitet att dela, med vem?

17.00-17.40
Det andra samtalet är ett samtal om och med stengärdsgårdar. Franca Lopez Barbera, Leah Ireland och Christina Zetterlund undersöker vad vi kan lära från Smålands många stengärdsgårdar som är spår i landskapet av relationen mellan jorden och de som har brukat den. I det här samtalet vill vi stanna vid stenmurarna och reflektera över vad de berättar om förhållanden till naturen, arbetande kroppar och viljefullhetens kreativa potential. Seminariet hålls på engelska.

Du kan antingen delta online eller på plats hos Under Ekarna. Länk till Zoom-rummet publiceras här fredag 4 mars. Det är max 20 platser hos Under Ekarna, anmäl dig till: maija.zetterlund@designarkivet.se

Seminariet arrangeras i samarbete med Linnéuniversitet med stöd av IASPIS.

VÄLKOMMEN!

Läs mer här