Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Residensvisning med danskonstnären Erik Eriksson

Datum: onsdag 7, 14, 21 och 28 februari
Tid:
16.00 17.00
Plats:
Dansstudion/Konstnärsnämnden
Adress:
Maria Skolgata 83, Stockholm

I Stockholm har Konstnärsnämndens internationella dansprogram en egen dansstudio där vi erbjuder långa dansresidens i en internationell och interdisciplinär kontext. Under tre månader arbetar stipendiaten i vår dansstudio, möter svenska och internationella konstnärskollegor som är på plats genom IASPIS, vårt internationella program för bild- och formområdet. Residensprogrammen erbjuder plats och tid för konstnärlig fördjupning, internationella möten och kunskapsutbyte.

Perioden december 2023 – februari 2024 är dansaren och koreografen Erik Eriksson vår residensstipendiat. Under februari månad öppnar Erik Eriksson studiodörrarna och bjuder in till residensvisningar; onsdagarna 7 februari, 14 februari, 21 februari och 28 februari, mellan 16.00 – 17.00.

Välkomna!

Foto: Matiss Markovskis

Erik Eriksson


”Mitt arbete fokuserar på att dela taktil känsel och känsla av att vara i rörelse – i dansande dialog med olika tider och rum. Det utgår ifrån en fascination av fenomen som när de erfars tenderar att sätta kropp och själ i rörelse.   

 

 

En pendel tjusar med sin gungning.

Ljusspel i vatten lockar blicken allt djupare.  

Ett komplext landskap bjuder in till vandring däri.    

 

 

Med dessa element som danspartners strävar jag efter att generera föreställningsvärldar som bjuder in publiken i känslan av varandet i dansen, snarare än åskådandet av den. Mikrokosmos av rörelseupplevelser att stiga in i som en skog, slå sig ned vid som en eld eller tacka ja till som en dans.”


Erik Eriksson utbildade sig vid P.A.R.T.S i Bryssel (2010-2014) och har en MFA i ”Dance and Participation” ifrån Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn (2020-2022). Han har framför all arbetat i Lettland och Belgien, men är sedan några månader bosatt i Falun. Hans föreställningar har visats på LIFT (UK), Homo Novus, HOROS, Sansusi (LV), LÓKAL (IS), FLOCK, Are you kid-ing (SE) och Teater an Zee (BE).

Han samarbetar med bland andra Anika Edström Kawaji, Robin Haghi, Ieva Gaurilčikaitė, Daniella Eriksson, Krišjānis Sants, Krista Burāne, Andy Field och Veli Lehtovaara.

Läs mer om Erik Eriksson >>
Urval av Erik Erikssons arbeten >>
Hitta till Konstnärsnämnden >>
Mer information om Konstnärsnämndens dansresidens >>