Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

IASPIS Dialogues: Amina Zoubir och Karen Milbourne

Välkommen till ett online-samtal mellan konstnären och Iaspis ateljéstipendiaten Amina Zoubir och Karen Milbourne, Senior Curator på National Museum of African Art, Smithsonian Institution, Washington DC. Introduktion av Magnus Ericson, Projektsamordnare, Iaspis.

Se videodokumentation av samtalet här

Samtalet genomfördes mellan Iaspis i Stockholm och Washington DC, på Zoom, måndagen den 15 juni. Iaspis Dialogues är ett nytt format för samtal mellan Iaspis ateljéstipendiater och externa gäster och syftande till att lyfta fram och diskutera konstnärlig praktik.

Amina Zoubir är bildkonstnär och videoskapare med en master i teori och praktik i samtidskonst och nya medier från universitet Paris 8 samt en DESA i grafisk formgivning från konsthögskolan i Alger i Algeriet 2006.

Läs mer om Amina Zoubir här

Karen E. Milbourne har varit curator på National Museum of African Art, Smithsonian Institution (NMAfA) i Washington DC sedan maj 2008 och Senior Curator sedan oktober 2019. Hennes expertis är samtida afrikansk konst.

IASPIS Dialogues är ett format för en serie samtal mellan Iaspis residensstipendiater i Stockholm och internationella gäster. Genom dessa dialoger med andra konstnärliga utövare, curatorer, kritiker, forskare och andra syftar detta till att belysa och diskutera olika aspekter stipendiatens praktik.