Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Sebastian Moske

Residensstipendiat i Malmö 20 juni – 20 september 2021

Sebastian Moske. Född 1984 i Stade, Tyskland. Bor och verkar i Berlin, Tyskland.

I min konstnärliga praktik använder jag den västerländska litterära kanon som ett arkiv av känslor och möjliga psykologiska mallar. Textkollage av hopklippta rader blir ett manus som tolkas i performanceverk. Videobilderna är tagna på platser som hänger ihop med texterna. Improvisationer och uppläsningar möter platsspecifika performativa aktioner. Under min ateljévistelse ska jag bekanta mig med den svenska litterära traditionen och försöka lära känna städerna Malmö, Stockholm och även Köpenhamn. Jag är särskilt intresserad av Danmarks, Sveriges och Tysklands gemensamma historia och den fara som dessa länder delar i form av de ständigt växande högerextremistiska ideologierna. Jag vill använda dessa tre månader för att fördjupa min förståelse av den nordiska mytologin i alla dess former och (fel)tolkningar, och fokusera på traditionen med kriminalromaner.

Resumé:
Efter att under fyra år ha studerat skådespeleri och arbetat inom teatern, började jag studera konst under Rosa Barba vid HfK i Bremen. 2019 fick jag möjligheten att delta i ett studentutbyte med MFAST-programmet vid MICA i Baltimore, USA, där jag deltog i ett performativt arbetsseminarium i samarbete med Howard el-Yasin under sommaren 2020.
Utbildning: 2006-2010: Musik- och teaterhögskolan i Hamburg (Diplom); 2014-2020: Konsthögskolan i Bremen (Diplom); 2020-2021: Konsthögskolan i Bremen (Meisterschüler).

Senare utställningar: 07/2019 »the stroll – day and night«, the whale, Baltimore, USA (separat); 05/2020 »Elina Saalfeld & Sebastian Moske«, mms-offspace, Bremen, Tyskland (grupputställning); 09/2020 »One Night in Klein Mexiko / Dear«, Spedition Bremen, Tyskland (Diplom / solo).

Kommande: 11/2021 »in difficult times«, Kunstquartier Bethanien, Berlin, Tyskland (grupputställning).

sebastianmoske.com