Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Urgent Pedagogies: Open School East – Situated and self-directed learning as practice development

 

Välkommen till den första i en serie onlinepresentationer, samtal och texter, som lyfter fram och diskuterar alternativa former av pedagogik och platser för kunskapsproduktion i relation till socialt engagerad kritisk praktik inom arkitektur och design. 

Vilka är de sammanhang eller situationer där man som konstnärlig utövare kan engagera sig och vilka är de mest brännande? Hur kan alternativa former och platser för pedagogik organiseras och vilka är metoderna och strategierna? Vad krävs för att göra detta och vilket stöd behövs?

Personer som sitter runt bord och samtalar

Undervalued energetic economy workshop with Raju Rage, Open School East, Margate, February 2020. Photo courtesy of Open School East

Anna Colin är chef för Open School East, som är en plats för konstnärligt och gemensamt lärande i Margate, en stad öster om London. Anna presenterar plattformen, hur den är utvecklad och organiserad och diskuterar kring frågor om socialt engagemang kopplat till brännande samhällsfrågor, sammanhang, metodik och organisation med Pelin Tan och Magnus Ericson.

Del 1, presentation av Anna Colin, introduktion av Magnus Ericson

Del 2, Samtal mellan Anna Colin, Pelin Tan och Magnus Ericson

Läs mer om samtalet och projektet (på engelska)