Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

The Serving Library: AUDIO ANNOTATIONS listening session + Dexter Sinister: YKSIHW KCALB book launch

Välkommen till ett lyssningsevenemang, boklansering och samtal om hur öppet utforskande, tänkande på tvären, feedback och omtag bidrar till att utveckla en tidskrifts form och innehåll. Medverkande: Francesca och Stuart Bertolotti-Bailey, med introduktion och moderation av Magnus Ericson.

För tretton år sedan gav The Serving Library Junior Aspirin Records i uppdrag att göra en serie ”Audio Annotations” – temaspellistor med musik som satts samman med hjälp av ett narrativ, utformade för att spelas väldigt högt i mörker för en liten grupp människor. Under evenemanget kommer vi att lyssna på det fjärde och sista kapitlet, ”Notes on Community” (anteckningar om gemenskap). Lika bländande uppenbart som det är att påpeka, sällskaplighet är grundläggande för musikens skapande och mottagande. Musik översätter kommunalism och samarbete till form.

Publik som sitter och lyssnar med ögonbindlar

Foto: The Serving Library

AUDIO ANNOTATION lyssningsevenemang

För tretton år sedan började två av The Serving Librarys redaktörer, arbetande under namnet Dexter Sinister, tillverkningen av en ”single-barrel single-malt” whisky tillsammans med Stählemühle, ett destilleri som inrättats av före detta förläggaren Christoph Keller. I en ny bok utgiven av Sternberg Press berättas historien omvänt, med början med leveransen av 342 flaskor till Berlin 2022, och slutar med en intervju med Christoph för The Serving Librarys föregångare Dot Dot Dot 2007, under tiden då idén började gro.

Evenemangen presenteras i samband med The Serving Librarys medverkan i Konstfack Research Week 2024.

The Serving Library representeras här av den Torino-baserade hälften av deras redaktion (den andra hälften är David Reinfurt, för närvarande baserad i New York City och Vincenzo Latronico i Milano). Francesca Bertolotti-Bailey är curator, producent och redaktör med bakgrund inom ekonomi och kulturpolitik. Hon är meddirektör för DRU+, en forskningsplattform som arbetar i skärningspunkten mellan design, neurovetenskap, hållbarhet och hälsa, och forskar för närvarande om historien om alternativa samhällen och samlevande experiment. Stuart Bertolotti-Bailey är en grafisk designer, författare och redaktör som arbetar både självständigt och i samarbete med David Reinfurt som Dexter Sinister. Magnus Ericson är programansvarig för formområdet på IASPIS.