Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Stateless Heritage The Living Room (Al-Madafeh) Sessions

Välkommen till The Living Room (Al-Madafeh) Sessions, en serie publika evenemang kopplade till utställningen Stateless Heritage av konstnärs- och arkitekturkollektivet DAAR – Sandi Hilal och Alessandro Petti på The Mosaic Rooms i London. Genom ett antal verk presenterar utställningen ett radikalt perspektiv, som kan ta oss bortom nationalstatens begränsningar och ifrågasätta västerländska definitioner av kulturarv.

Programmet, som presenteras både på plats och online, är utvecklat i samarbete med konstnärer, aktivister, kollektiv och tänkare som utvecklar utställningens teman. Det förs samtal kring kulturarv, statslöshet, aktivism inom arkitekturen och motstånd mot samtida former av kolonialt förtryck. Programmet presenterar residens, workshops, diskussioner, musik, litteratur, performance, film och digitala releaser.

Foto: Luca Capuano.

Refugee Heritage by DAAR

Medverkande är konstnären Karim Kattan, arkitekterna och forskarna Noora Aljabi, René Boer, Dirim Dinçer, Léopold Lambert, Arinjoy Sen, akademikerna och författarna Diana Allan, Salman Abu Sitta, Lena Jayyusi och Mahmoud Zeidan. Programmet innehåller många samarbeten, bland annat med Failed Architecture och The Funambulist.

Stateless Heritage: The Living Room (Al-Madafeh) Sessions presenteras av The Mosaic Rooms i samarbete med IASPIS. Detta är en fortsättning på DAAR:s presentation av arkitekturbiennalen i Venedig och en del av en ny serie publika evenemang på IASPIS som har fokus på hur socialt engagerade praktiker inom konst, design, hantverk och arkitektur kan verka kritiskt och undersökande i relation till frågor om kulturarv.