Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Crossing the Bridge*: In-situ practises from Turkey

Välkommen till en presentation av två arkitekter, forskare och aktivister; Asli Kiyak Ingin och Merve Gül Özokcu. Båda är baserade I Istanbul och arbetar på olika sätt med socialt och politiskt engagerade kritiska projekt kopplade till såväl stadsutveckling som landsbygdsfrågor.

De undersöker och belyser sociala strukturer och möjligheter för samarbete och organisering. Merve arbetar med frågor kring omvandlingen av byggnader på landsbygden, kvinnors och barns rum och plats för alternativ utbildning samt återtagande av offentliga rum. Hon använder olika metoder av fältarbete som inkluderar gemensam matlagning och muntlig tradition. Asli arbetar med frågor relaterade till staden, stadsförnyelse och gentrifiering, genom att förespråka hållbara deltagandemodeller för alternativa visioner. Hon har initierat och utvecklat projektet och konceptet Made in Şişhane, som syftar till att undersöka, belysa och värna om hantverkskvarteren i Istanbul.

*) Titeln på presentationen syftar på filmen Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul av den turkiske regissören Fatih Akın (2005).
(English).

Asli Kiyak Ingin och Merve Gül Özokcu är båda residensstipendiater på IASPIS, Konstnärsnämndens internationella program för bild och form. Samtalet introduceras och modereras av Annika Björkman och Magnus Ericson, IASPIS. Presentationen arrangeras av IASPIS och Form/Design Center.