Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Luzie Meyer

Residensstipendiat i Stockholm, 1 september – 30 november 2023

Luzie Meyer är en tvärvetenskaplig konstnär, poet och översättare, för närvarande baserad i Berlin. Hon studerade filosofi vid Goethe-universitetet i Frankfurt och Fine Arts under ledning av Judith Hopf och Mark von Schlegell vid Städelschule, Frankfurt.

Foto: Fred Dott

DEU, Bremerhaven, 2022, ”Cyclic Indirections” Exhibtion by Luzie Meyer at Kunsthalle and Kunstverein Bremerhaven

Förankrad i en genreöverskridande skrivpraktik producerar hon videor, ljudstycken, fotografiska installationer och performativa uppläsningar med konceptuella och improvisatoriska metoder. Hennes verk engagerar språkets performativitet, röstuttryck, det individuella subjektets ömsesidiga beroende av sin teknologiska och (sociala) miljö samt queer-feministiska genealogier.

Luzie Meyer har presenterat sitt arbete i olika internationella sammanhang – senast på Kunsthalle Bremerhaven i Tyskland (2022); på Istituto Svizzero i Rom, Italien (2022); på Sweetwater Gallery i Berlin, Tyskland (2022); på MINT i Stockholm; och på Kölnischer Kunstverein i Köln, Tyskland (2022).

Inom ramen för ett stipendium från DiGiTal-fonden så undervisade Meyer vid KH Weißensee konstskola i Berlin mellan 2019 och 2021. Hennes kritiska skrifter har publicerats i Texte zur Kunst och Conceptual Fine Arts. Andra skrifter har publicerats i Edit Magazine #84 och Starship Magazine #17. Meyer är också medredaktör för kompendiet ”Sybil’s Mouths – A Pure Fiction Publication,” utgiven av Sternberg Press i januari 2023. Hon är en långvarig medlem i Pure Fiction Group and har varit en del av Matter in Flux sedan 2023.