Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Karen Archey

IASPIS expertbesök, Stockholm och Malmö 25 – 28 january 2024

Karen Archey är intendent för samtidskonst på Stedelijk Museum Amsterdam och doktorand på Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture på Amsterdams universitet. På Stedelijk ansvarar Archey för samlingarna för samtidskonst och tidsbaserade medier, och för museets performanceprogram och visningen av den permanenta samlingen av samtidskonst. Hon har curerat viktiga separatutställningar med konstnärerna Hito Steyerl, Rineke Dijkstra och Metahaven, och förbereder just nu en storskalig presentation av Marina Abramović.

Photo: Boudewijn Bollmann.

Foto: Porträtt på Karen Archey av Boudewijn Bollmann.

Archey var tidigare baserad i Berlin och New York och har arbetat som oberoende curator, redaktör och konstkritiker. 2015 tilldelades hon stipendiet Andy Warhol Foundation Arts Writers Grant för kortare texter. I boken After Institutions (2022, Floating Opera Press) undersöker hon museer som problematiska offentliga rum i snabb utveckling och förnyar samtalet kring institutionskritik. Hon föreläser ofta för allmänheten, till exempel nu senast på Louisiana Museum of Modern Art, Swiss Institute, Moderna Museet, MUDAM, och MMCA Seoul.

I samarbete med skēnē.

Publik presentation av Karen Archey

Presentation av Karen Archey, intendent för samtidskonst på Stedelijk Museum Amsterdam, som kretsar kring hennes forskningsprojekt “After Institutions”

Datum: lördag 27 januari 2024
Tid: 16:00
Plats: skēnē
Adress: Drottninggatan 6C, Malmö

Samtalet är organiserat med stöd av Malmö stads kulturstipendium Kulturkraft och i samarbete med skēnē.

Läs mer om presentationen av Karen Archey på skēnē här >>