Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Stipendier & bidrag / - Bild & Form / Residens i Stockholm

Residens i Stockholm

Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer. Programmet består bland annat av nio ateljéer för svenska och utländska konstnärer i Stockholm.

Yrkesverksamma bild- och formkonstnärer i Sverige kan ansöka om residens i Stockholm. Iaspisprogrammet erbjuder sex månaders ateljévistelse med tillgång till det program som skapas kring stipendiaterna.

Ateljéerna är belägna i Konstnärsnämndens lokaler på Maria skolgata 83 i Stockholm. Stipendiaten måste själv ordna sitt boende. Ett stipendium på 150 000 kr ingår för kostnader för uppehälle, boende och produktion.

Tidigare år har två typer av residens utlysts, ett för nyexaminerade från Konstnärliga högskolor och ett för etablerade bild- och formkonstnärer. Från och med 2016 finns en stipendieform som kan sökas av samtliga. 

Stipendierna kan sökas av yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Vid bedömningen av ansökningarna tas i första hand hänsyn till den sökandes konstnärliga kvalitet och den konstnärliga verksamhetens omfattning.

För att komma i fråga ska den sökande ha sin huvudsakliga konstnärliga verksamhet i Sverige eller vara stadigvarande bosatt i Sverige.

Ansökningstider

Läs mer om ansökningstider för residens i Stockholm

Här kan du läsa om de aktuella stipendiaterna.

Redovisning

Efter avslutad vistelse följs stipendietiden upp genom att du besvarar frågor i en webbenkät som du får skickad till dig.

Ytterligare upplysningar om Iaspisprogrammets verksamhet och stipendier lämnas av Karolina Pahlén, tfn 08-506 550 55.

Uppdaterad: 2019-01-28 Tipsa om sidan

Relaterad information

Läs mer om ansökningstider för residens i Stockholm

 

 

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se