Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Är du vår nya utredare?

Konstnärsnämnden söker en utredare till Avdelningen för analys och samverkan. Avdelningen består av tre enheter och anställningen som utredare är förlagd till Enheten för utredning och analys. Enheten följer och analyserar yrkesverksamma konstnärers ekonomiska och sociala villkor samt medverkar till uppföljning och analys av myndighetens verksamhet. Arbetet vid enheten sker i nära samverkan med övriga medarbetare vid myndigheten.

Befattningsbeskrivning

En huvuduppgift är att genomföra utredningar, kartläggningar och statistiska undersökningar för att bygga kunskap om villkoren för yrkesverksamma konstnärer. Du presenterar också de framtagna uppgifterna i olika former, både internt och externt.
I arbetet samverkar du med andra myndigheter och aktörer, framför allt inom konst- och kulturområdet, men även inom andra politikområden.

Kvalifikationskrav

Du ska ha minst kandidatexamen med inriktning mot kultur- eller samhällsvetenskapliga ämnen, eller annan utbildning i kombination med adekvat arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta med kvalificerade utredningar och kunskapsprojekt, både egna och i samarbete med andra
 • dokumenterad analytisk kompetens samt erfarenhet av att inhämta och bearbeta olika typer av data
 • dokumenterad förmåga att hålla deadlines
 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska samt god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och i olika former av texter
 • erfarenhet av att jobba med både kvantitativa och kvalitativa utredningsmetoder

Meriterande är att du även har:

 • forskarutbildning inom relevant område på någon nivå eller annan form av erfarenhet från miljöer med medveten kunskaps- och vetenskapssyn
 • goda kunskaper om och erfarenhet av offentlig förvaltning
 • erfarenhet att arbeta med enkätundersökningar
 • erfarenhet av att arbeta med kvalificerad statistikanalys
 • kompetens inom likabehandlings- och inkluderingsfrågor
 • kompetens inom process- och projektledning

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som:

 • arbetar metodiskt och tar ansvar såväl för din del som helheten
 • tycker om och har förmåga att växla mellan olika typer av arbetsuppgifter och områden
 • uppskattar att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra
 • trivs med att periodvis arbeta i högt tempo
 • har god social kompetens och vill lära av andra

Upplysningar och ansökan

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Myndigheten tillämpar 6 månaders provanställning. I ditt CV och personliga brev ska du så utförligt som möjligt redogöra för vilka kvalifikationer, meriter och personliga egenskaper och färdigheter du uppfyller.
Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev med löneanspråk, så att det är oss tillhanda senast söndagen den 8 oktober 2023 till: rekrytering@konstnarsnamnden.se. Ange ”utredare” i ämnesraden.

Likabehandlingsarbetet är viktigt för oss på Konstnärsnämnden och vi välkomnar olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Information om tjänsten

Magnus Kirchhoff, avdelningschef
telefon: 073-935 33 68
e-post: magnus.kirchhoff@konstnarsnamnden.se

Fackliga företrädare

Sara Lönnroth, SACO
telefon: 08-506 550 08
e-post: sara.lonnroth@konstnarsnamnden.se

Josefin Morge, ST
telefon: 08-506 550 96
e-post: josefin.morge@konstnarsnamnden.se

Om Konstnärsnämnden

Konstnärsnämnden är en statlig myndighet som främjar konstnärlig utveckling och förnyelse. Vårt uppdrag omfattar yrkesverksamma konstnärer i hela landet, inom samtliga konstområden. Vi fördelar stipendier och bidrag, främjar internationellt utbyte samt analyserar och sprider kunskap om konstnärers ekonomiska och sociala villkor. Vi samverkar regionalt, nationellt och internationellt, med myndigheter och organisationer, såväl inom sektorn som tvärsektoriellt. På Konstnärsnämnden arbetar ca 40 medarbetare och våra lokaler ligger på Södermalm i Stockholm.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.