Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samverkansprojekt

Internationella samverkansprojekt

Internationella Dansprogrammet samverkar med konstnärer, konstnärsdrivna organisationer och andra institutioner som har liknande agenda och mål som programmet.

Samverkansformen är ett komplement till stipendiet Internationellt kulturutbyte som ges till enskilda konstnärer som vill bjuda in utländska konstnärer till Sverige.

Konstnärsnämnden kan samverka med organisationer i syfte att främja internationalisering för dans- och koreografikonstnärer verksamma i Sverige.
Genom internationella samverkansprojekt har juridiska personer, exempelvis institutioner eller föreningar, möjlighet att föreslå dansprogrammet samverkan i projekt som syftar till att främja internationaliseringen för dansare och koreografer. Projekten formuleras lokalt utifrån varierande behov och sammanhang i landet. Konstnärsnämndens medverkan avser att tillföra projektet ett mervärde för dansare och koreografer.
Kansliet är en aktiv resurs i den initiala dialogen om projektets utformning. Samverkansparten/förslagsställaren bör ha  kapacitet att genomföra projektet. Andra parter än Konstnärsnämnden bör delta i finansieringen av internationella samverkansprojekt.

Förslagsställare är välkomna att kontakta dansprogrammet för att  diskutera möjlighet till samverkan.
anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se


AGE ON STAGE

2015-10-16
Konstnärsnämndens internationella dansprogram samverkar kring seminariet AGE ON STAGE 16 oktober 2015 kl 13.15-18.00 på Dansmuseet under festivalen FUCKING BURN IT – Age on Stage. Ett seminarium om ålder, arbetsmarknad och kultur i allmänhet och om ålder på scen som dansare i synnerhet.

Danskonferens POSTDANCE

2015-10-14
Konstnärsnämndens internationella dansprogram samverkar kring danskonferensen POSTDANCE 14-16 oktober 2015. Konferensen är ett projekt initierat av MDT och arrangeras i ett samarbete mellan MDT, Cullbergbaletten och Uni Arts.

Translate, Intertwine, Transgress!

2015-06-11
Translate, Intertwine, Transgress! Konstnärsnämndens internationella program; Dansprogrammet och Iaspis samverkar kring symposiet Translate, Intertwine, Transgress! som äger rum på Moderna Museet och MDT 11-13 juni 2015

Practice Symposium

2012-09-29
29, 30 september Konstnärsnämnden, Maria Skolgata 83. Lördag kl 14-20; Söndag kl 10-16. Practice Symposium är en expanderad workshop där det akademiska ramverket för ett symposium används på ett annorlunda sätt genom att presentera ”practices” istället för ”papers”. Internationella och svenska utövare inom koreografi och performance är inbjudna för att dela praktiker med varandra och intresserade. Inbjudna är Eleanor Bauer (USA, BE) , Valentina Desideri (IT/NL), Juan Dominguez (ES), Nilo Gallego (ES) , Rosalind Goldberg (SE/DE) , Sandra Lolax (SE/DE), Stina Nyberg (SE), Halla Ólafsdóttir (IS/SE), Petra Sabisch (DE) , Manon Santkin (FR, BE) och Mårten Spångberg (SE). Evenemanget är öppet och gratis för professionella utövare efter anmälan. Registreringen är nu stängd.´

 1 2 3 > 

 

Uppdaterad: 2016-04-21 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se