Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Om Kulturbryggan / Referensgrupp

Kulturbryggans referensgrupp

Kulturbryggans referensgrupp består av fyra personer med expertis inom alternativ finansiering av konst och kultur. De utses av myndighetens direktör efter beredning av Kulturbryggans kansli.

Referensgruppens huvudsakliga uppdrag är att hjälpa Kulturbryggan att utveckla programmet Nya finansieringsmodeller.

Kulturbryggans referensgrupp 2021

Thomas Arctaedius, Stockholm
Professor i entreprenörskap och kärnfysik. Startat ett flertal framgångsrika IT-bolag. Startat en inkubator för socialt entreprenörskap vid Stockholms universitet och satt som VD för Stockholms universitet Holdingbolag. Arbetar nu bland annat som professor vid Kungliga Musikhögskolan.

Vanessa Chang, San Fransisco
Doktor vid Stanford med inriktning på gränsen mellan teknik och konst. Hon har utvecklat internship och residency programs i Silicon Valley i flera år. Skribent och curator, arbetar just nu bland annat med utveckling av konst och teknikprogram för funktionshindrade.

Marlene Johansson, Umeå
Doktor i företagsekonomi, forskat i flera år inom konstnärliga och kreativa näringar. Nu arbetar hon som senior forskare på RISE. Hon har lång erfarenhet av att stödja och förverkliga kommersialiseringen av kulturutövare via sitt arbete som VD för Expression Umeå.

Robert Palmer, Dublin
Erfaren policymaker och kulturstrateg samt utövare som arbetat på alla nivåer – i mindre projekt och hela vägen upp till EU, där han under många år var direktör för Culture and Cultural and National Heritage, Europarådet.

Uppdaterad: 2021-06-16 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se