Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nya beslut om internationella dansresidens på fyra orter i Sverige

Nya beslut om internationella dansresidens på fyra orter i Sverige


Fotograf: Davud FarzullayevMalmöbaserade dansaren och koreografen Daniel Jeremiah Persson är en av åtta som fått residensstipendium i Sverige.
2020-03-05
Under 2020 bedriver Konstnärsnämnden dansresidens på fyra svenska orter: i Göteborg i samverkan med Danscentrum Väst, Malmö i samverkan med Danscentrum Syd, Östersund i samverkan med Estrad Norr samt i Stockholm i egna dansstudion.
Residensen erbjuder en Sverige-baserad danskonstnär att bjuda in en internationell kollega för två veckors arbete i dansstudio. I residensstipendierna ingår personligt stipendium samt resa och boende. Den lokala värden bidrar med sitt nätverk och personella resurser för att danskonstnären ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

Arbetsgruppen för dans har beviljat åtta danskonstnärer residens, två på vardera ort. Daniel Jeremiah Persson från Malmö har bjudit in kostymören/designern Frances Morris från Storbritannien för att samarbeta kring ett projekt som handlar om adoption och identitet.

Nayla Espinosa Garcia från Ås i Jämtland får residens i Östersund och har bjudit in koreografen Nelson Martinez från Colombia/Frankrike för att arbeta med Djävulen är utlänning där bland annat röster från invandrare i Jämtland kommer till tals.

Här kan du läsa mer om vilka stipendier och bidrag som delats ut i år.

För mer information om Konstnärsnämndens internationella dansprogram kontakta
Anneli Strömqvist
anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se
Telefon 08-506 550 70
 
Uppdaterad: 2020-03-06 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se