Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nu kan du söka residens i Sverige och i utlandet:13/2+3/3

Nu kan du söka residens i Sverige och i utlandet:13/2+3/3

2020-01-20
Om vårens residensutlysningar i Sverige och i utlandet.
Residensprogram i Sverige
Iaspis har sammanlagt tolv ateljéer i Sverige. Nio ateljéer, varav fem för internationella konstnärer och fyra för konstnärer baserade i Sverige, finns på Södermalm i Stockholm. Ateljéstipendierna för Sverigebaserade konstnärer är öppna för ansökan årligen. Ett stipendium på 25 000 kr/månad ingår för kostnader för uppehälle, boende och omkostnader för arbete. Nytt för 2020 är att man kan ansöka om en 3 månaders eller 6 månaders vistelse. I ansökan kan du ange vilken längd samt period som passar dig bäst. Sista dag för ansökan om residens i Stockholm 2020-2021 är den 13 februari 2020.
Utländska konstnärer i Sverige
Utländska konstnärer bjuds in till residensprogrammet i Sverige genom rekommendationer och det är inte möjligt för utländska konstnärer att söka själva. Förslag på internationella stipendiater till residensprogrammet i Stockholm kan lämnas till Iaspis kontinuerligt under året men senast  3 mars, 2 juni, 15 september och 3 december 2020.

Lämna ditt förslag till internationell ateljéstipendiat här.
Iaspis stödjer ytterligare tre ateljéer för internationella konstnärer, genom samarbetsparter i Göteborg, Malmö och Umeå. Dessa stipendiater föreslås av Iaspis-grupperna i respektive stad.
Här kan du läsa om de aktuella stipendiaterna inom Iaspisprogrammet.
Iaspis utlandsresidens
Iaspis samarbetar med en rad internationella ateljéprogram ocherbjuder bild- och formkonstnärer residensvistelser i utlandet. Utöver ateljé får stipendiater tillgång till möblerad bostad och stipendium för att täcka kostnader för uppehälle under vistelsen.
För närvarande kan konstnärer inom bild och form-området ansöka om residensvistelser i Bangalore, Berlin, London, New York, Tokyo, Kapstaden, Johannesburg, Helsingfors, och Jingdezhen.

Bland våra nya satsningar 2020 finns ett residens med form och design-inriktning på HIAP i Helsingfors.

I år utlyser vi också månadslånga vistelser i en gästbostad på Svenska Institutet i Paris.
Delfina Foundation är vår samarbetspart i London kring ett tematiskt residens, de arbetar 2020 med tematiken science, technology and society. Mer om Delfina Foundation här
 
Mer information om utlandsresidens samt ansökningstider.
 
 
Uppdaterad: 2020-01-20 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se