Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Guldbaggar och nomineringar till filmer med stöd av Konstnärsnämnden

Guldbaggar och nomineringar till filmer med stöd av Konstnärsnämnden


http://www.mantarayfilm.se/article/353/josefin-florin 2020-01-21
Sju av de Guldbaggenominerade filmerna hade på olika sätt getts stöd av Konstnärsnämnden, och bland vinnarna återfanns fem filmer.
Filmen And then we danced av Levan Akin som vann 4 guldbaggar, är en av de filmer som Konstnärsnämnden stött i tidigt skede, likaså Josefin och Florin av  Ellen Fiske och Joanna Karlberg som vann baggen för bästa klippning.

Guldbaggen för årets nykomling, Emely Norling, fick ett projektbidrag för sin omskakande dokumentärfilm Allt vi äger.
Ella Lemhagen innehar 10-årigt långtidsstipendium och hennes film Jag kommer hem igen till jul fick Guldbaggen för publikpriset där publiken röstat fram vinnaren.

Roy Andersson har statlig inkomstgaranti som hanteras av Konstnärsnämnden och hans film Om det oändliga vann en Guldbagge för scenografin och var nominerad för bästa film.

Dessutom startar Göteborgs filmfestival den 24/1 och även där återfinns flera nominerade filmer med stöd från Konstnärsnämnden, t. ex Sven Blumes film For Somebody else och David Aronowitch film Idomeni. Deras filmer är uttagna i tävlan om Nordic documentary competition. David Aronowitch erhåller 10-årigt långtidsstipendium.

Jennifer Rainsfords film ”Sjö i brand” är nominerad för Startsladden, Jennifer har haft ett residensstipendium i Bangalore i Indien av Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild och formkonstnärer.

Priserna och nomineringarna ger en indikation på att Konstnärsnämndens stipendier och bidrag tilldelas konstnärer som bidrar till att utveckla framgångsrika och konstnärligt intressanta filmer.

Årets Guldbagge-nomineringar

Göteborgs filmfestival
 
Uppdaterad: 2020-01-23 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se