Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 681 000 kronor till musiker och komponister för internationella kulturutbyten och resor

681 000 kronor till musiker och komponister för internationella kulturutbyten och resor


Foto: Morgan NormanSarah Dawn Finer
2019-12-18
Musikern och komponisten Sarah Dawn Finer, komponisten Ann Rosen samt basisten Victor Reuter är exempel på musiker som får Konstnärsnämndens bidrag för internationellt kulturutbyte och resor för musiker och komponister.
De beviljade bidragen är till för bland annat internationella turnéer, konserter eller för att möjliggöra utbyten i andra länder och inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Sammanlagt fördelas 681 000 kronor och utbyten kommer göras i 18 olika länder. 
Exempel på musiker och komponister som får bifall

Musikern och komponisten Sarah Dawn Finer från Stockholm får ett bidrag för att bjuda in amerikanen Brandon Victor Dixon för ett konstnärligt samarbete.

Komponisten Ann Rosen tillsammans med musikern och komponisten Sten-Olof Hellström, båda från Borrby i Simrishamns kommun, får bidrag för att tillsammans resa till Finland. Där ska de i samarbete med musiker ur The Barrier Orchestra, utveckla projektet Drawing Music och genomföra tre dagars publika event på Akusmata Sound Art Gallery i Helsingfors.

Gitarristen Ian Carr från Falun får ett bidrag för att bjuda in de skotska musikerna Thomas Gibbs, piano och tramporgel, och Laura Wilkie, fiol, för att ge konsert två tillfällen i Falun och Umeå. Detta sker i samband med releasen av Ian Carr & The Various Artists – I like your taste in music på skivbolaget Dalakollektivet Records.

Komponisten Johan Testad från Leksand får ett bidrag för att medverka på för att som filmmusikkomponist delta i Nordic Film Music Days och Berlinale Film Festival i Berlin.

Musikern och komponisten Zoi Efstathiou från Borensberg i Motala kommun får ett bidrag för en kort nordisk turné. Tillsammans med den i Danmark baserade musikern och komponisten Egil Kalman ska de presentera sin duo på Nordic Music Days 2019 Bodø Festival, Improverk i Oslo, FIM i Basel, Brötz i Göteborg och på Kroch i Stockholm.

Kort om Konstnärsnämndens bidrag för internationellt kulturutbyte

Konstnärsnämndens bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag för musiker och komponister fördelas fyra gånger om året. Detta var sista fördelningen för året 2019. De beviljade bidragen är till för arbetsvistelser, workshops, internationella turnéer och konserter och ska även möjliggöra utbyten i andra länder och inbjudningar av utländska musiker till Sverige.

Totalt har 91 ansökningar har behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på nästan 2 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med 18 olika länder på fem kontinenter.

En förteckning över beviljade bidrag finns på Konstnärsnämndens hemsida www.konstnarsnamnden.se.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79

 
Uppdaterad: 2019-12-18 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se