Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag om 742 000 kronor inom teater och film

Internationella bidrag om 742 000 kronor inom teater och film


Foto: Lansana SanePå bilden syns Lansana Sane och Moustapha Ndiongue som fått bidrag för en resa till Senegal.
2019-12-09
Film om aktivist i Amazonas som möter samisk musiker, barnteater i Senegal och samarbete i Göteborg med inbjuden amerikansk regissör. Konstnärsnämnden har beviljat nya bidrag för internationella kulturutbyten och resor inom teater och film.
Bidrag till internationella kulturutbyten och resor syftar till att öka möjligheterna för samarbeten, fortbildning, research och framträdanden i utlandet. Bidragen kan även användas för att bjuda in utländska konstnärer till Sverige.
I den sista fördelningen för året beviljades 352 000 kronor inom teater och 390 000 kronor inom film till totalt 55 konstnärer.

Dokumentärfilmarna John Utsi och Dan Jåma från Jokkmokk är några av de filmkonstnärer som får bidrag, de ska resa till Ecuador. Där följer de den samiska musikern Sofia Jannok som ska möta aktivisten Nina Sarayako som kämpar för att bevara Amazonas regnskog från skövling och bränder.

Teaterregissören Charlotta Grimfjord Cederblad reser tillsammans med musikerna Moustapha Ndiongue och Lansana Sane samt skådespelaren Nadina Pundins till Senegal för att spela en barnföreställning och ha samarbete med lokala kulturaktörer i landet.

Fem utbyten äger rum i Sverige, bland annat bjuder filmaren Johanna Ewald St. Michaels in regissören och curatorn Tessa Hughes Freeland från USA, för ett samarbete i Göteborg med filmvisning och utställning.

Du hittar alla beviljade bidrag här:
Teater
FilmKontakt:
Tina Pettersson
Handläggare för film och teater
tina.pettersson@konstnarsnamnden.se 
+46 (0) 8 506 550 00
 
Uppdaterad: 2019-12-09 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se