Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationellt studioresidens i Sundsvall

Internationellt studioresidens i Sundsvall


Foto: Shahab SaleiPer Egland
2019-11-26
Konstnärsnämnden och Nevo Studios startar ett internationellt studioresidens. Residenset ska ge musikkonstnärer möjligheter att utveckla och fördjupa sin konst och samtidigt bidra till ett internationellt kulturutbyte. Först ut i december är den från Härnösand bördiga komponisten Per Egland som bjuder in den australienska slagverkaren Jennifer Torrence tillsammans med de svenska musikkonstnärerna Andrea Tarrodi och Stina Hellberg Agback.
- Syftet med residenset är att konstnärer ska få utforska konstnärliga samarbeten i studiomiljö eftersom inspelningsstudions betydelse sällan syns i den offentliga bilden av musikkonsten. Bakom valet av studio ligger förutom studions kvalitet myndighetens önskan att förstärka produktionsplatser utanför de tre storstadsregionerna, säger Hasse Lindgren som är ansvarig för det internationella musikprogrammet på Konstnärsnämnden.

Upplägget på residenset är att Konstnärsnämnden täcker kostnaden för stipendium, studio, boende och resor till och från Sundsvall. Nevo Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset. Scenkonst Västernorrland bidrar genom att hjälpa till med boendet för den internationella konstnären under vistelseperioden.

Nevo Studios är ett av Norrlands största musik- och produktionshus. Ljudteknikerna Henrik Heinrich och Roger Bergsten tog över studion från Sveriges Radio för tio år sedan. Målet är att skapa en kreativ plats med tillräckligt stora ytor och teknik för att kunna spela in stora ensembler och att samtidigt kunna inspirera till en intim röst.

Exempel på artister som jobbat i studion är bland annat, Timbuktu, Magnus Carlson, Giles Apap, Morgan Ågren, Isabella Lundgren, Petter, Mwuana, Looptroop Rockers, Parham, Corroded, Helene Sjöholm, Garmarna, AER, Ulrika Bodén med flera.

För ytterligare information se nedanstående länkar eller kontakta
Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
telefon (direkt) 08-506 550 79

Länkar
Nevo Studios
Jennifer Torrence
Per Egland
Andrea Tarrodi
Stina Hellberg Agback
Scenkonst Västernorrland
 
Uppdaterad: 2019-11-26 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se