Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag på musikområdet

Internationella bidrag på musikområdet


Foto: Klara AnderssonArtisten Fågelle
2019-10-22
744 000 kronor till resor och internationellt kulturutbyte för musiker och komponister inom musikkonsten. Bland de konstnärer som får bidrag finns musikern/komponisten Klara Andersson, violasten Tove Bagge, komponisten Lo Kristersson och basisten Victor Reuter.
De beviljade bidragen är till för arbetsvistelser, workshops, internationella turnéer och konserter och ska möjliggöra utbyten i andra länder och inbjudningar av utländska musiker till Sverige.
Bland de konstnärer som fått bidrag finns musikern/komponisten Klara Andersson (Göteborg) får ett bidrag för en Europaturné med hennes artistprojekt Fågelle vilken bygger på debutalbumet Helvetesdagar som kom ut i maj innevarande år. Sammanlagt gör hon 17 spelningar i sju länder.

Violasten Tove Bagge (Malmö) och komponisten Lo Kristersson (Stockholm) får bidrag för att tillsammans resa till Palazzo Stabile, Italien för en arbetsvistelse där de ska utforska komposition i grupp. Med under vistelsen är även de norska musikkonstnärerna Vilde Sandve Alnæs och Inga Margrete Aas.

Musikern/komponisten Linnea Kristel (Stockholm) även känd under artistnamnet Sweeep får bidrag för att resa till Nova Scotia på Kanadas östkust och spela på Rock the Dock, en festival för elektronisk musik.

Basisten Victor Reuter (Göteborg) får ett bidrag för att medverka på en turné i Kina med det norsk-svenska musikprojektet Ice Music under ledning av Terje Isungset. Turnén omfattar ca 12 konserter ibland annat Beijing och Shanghai.
Musikern och komponisten Oliver Sehlstedt (Johanneshov) som verkar under artistnamnet Oli XL får ett bidrag för en Europaturné, där han ska presentera musik från sitt debut-album ”Rouge Introuder, Soul Enhancer” på de tre festivalerna Grounded i Ljubljana, Les Urbaines i Lausanne samt Nuits Sonores / Heartbroken i Bryssel.
Konstnärsnämnden fördelar bidrag till resor och internationellt kulturutbyte för musiker och komponister inom musikkonsten fyra gånger om året. Detta var årets tredje fördelning.

Totalt har 127 ansökningar har behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 2 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med 27 olika länder på fem kontinenter.

En förteckning över beviljade bidrag finns på Konstnärsnämndens hemsida www.konstnarsnamnden.se.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
 
Uppdaterad: 2019-10-22 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se