Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Konstnärsnämnden i Luleå och Kiruna

Konstnärsnämnden i Luleå och Kiruna

2019-09-24
Konstnärsnämnden har besökt Kiruna och Luleå. Handläggare Karolina Pahlén berättade om myndighetens stipendier och bidrag och Stefan Ahlenius från enheten för Analys och utredning presenterade ny statistik om konstnärers pensioner.
– Det är lärorikt för oss att besöka och möta konstnärer och arrangörer runt om i landet, det ger en fördjupad förståelse för konstnärernas lokala förutsättningar och arenor. De personliga mötena stärker myndighetens kunskap och det är viktigt för oss att nå ut i hela landet, säger Karolina Pahlén, handläggare på Konstnärsnämnden.

Karolina Pahlén och Stefan Ahlenius var i Kiruna och Luleå för att närvara på informationsträffar arrangerade av Resurscentrum för konst, Region Norrbotten. Träffarna samlade konstnärer samt lokala och regionala arrangörer. Många nya kontakter togs och samtalen fortsatte under vernissagen av En vacker utställning, en grupputställning med 12 svenska, samiska och finländska konstnärer, i Konstmuseet i Norrs lokaler i Kirunas nya Stadshus. Resan gav också tillfälle att besöka Norrbottens museum och KKV i Luleå.
 
 
 
Uppdaterad: 2019-09-24 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se