Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Konstnärliga residens i fokus

Konstnärliga residens i fokus

2019-09-23
Konstnärsnämnden tar ett nytt initiativ för att fånga upp och fokusera på frågor som kan förbättra konstnärers villkor. Under rubriken Perspektiv på kommer framöver olika områden stå i fokus. Först ut var konstnärliga residens.
- Konstnärsnämnden vill svara upp mot regionernas uttalade behov av stöd i vissa frågor. I slutändan handlar det om att arbeta för att stärka konstnärers möjligheter att utveckla och leva på sin konst i hela landet, säger Konstnärsnämndens direktör Anna Söderbäck.

Perspektiv på: Konstnärlig residens anordnandes den trettonde september och var en heldag med föreläsningar, rundabordssamtal och erfarenhetsutbyte. Deltagare var bland andra konstnärer, handläggare, verksamhetsledare och curatorer från statlig, regional och lokal nivå som på olika sätt arbetar med konstnärliga residens. Bland de som talade fanns både lokala och internationella perspektiv.

- Många regioner satsar på residens och det finns ett stort behov av att lära av varandra och sprida goda exempel, säger Anna Söderbäck.
Förhoppningen från Konstnärsnämndens sida är att dagen skulle inspirera till nya nätverk och forum.

- Vi hoppas att det här ska bli en plattform, i samarbete med regionerna, för kunskapsspridning som vi alla är med och skapar. Målet är att vi ses en gång om året men även har ett aktivt och levande samtal mellan träffarna, säger Anna Söderbäck.

Dagen avslutades med att region Halland tog över stafettpinnen och tog på sig att anordna nästa möte som planeras till 2020.
 
 
Uppdaterad: 2019-09-23 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se