Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Mapping the Unjust City

Mapping the Unjust City

Residensstipendiater i Stockholm 1 oktober 2019 - 31 mars 2020


Mapping the Unjust City / Vem äger staden är ett kollektivt arbete som handlar om kartläggningar, motberättelser och visualisering av ägande i relation till den byggda miljön.

Genom att utforska dolda lager i staden, såsom finansiella flöden och relationen mellan offentligt och privat, öppnas samtal om vem staden är till för och vad den skulle kunna vara. Centralt i gruppens arbete är att identifiera kognitiva och pedagogiska utmaningar kring förståelsen av ägande och det gemensamma. Genom estetiska strategier – som exempelvis motkartor, ljudverk och digitala verktyg – dela kunskap om ägandeförhållanden i lokala stadsdelscentrum och torg.

Under tiden på Iaspis ligger fokus på utforskandet av nya gestaltningsformer och metoder som kan bidra till kunskap om icke-linjära relationer i stadsrummet, och en förståelse av ägande och ekonomier bortom kvantitativa begrepp.
Mapping the Unjust City / Vem äger staden bildades 2015 efter att medlemmarna gått postmaster-kursen Mejan Arc på Kungl. Konsthögskolan. Deras gemensamma arbeten har tidigare visats på bland annat ArkDes, Index Foundation och Marabouparken konsthall.

Gruppen består av konstnär och Iaspis-stipendiat Paula Urbano (f. 1980), tillsammans med Maryam Fanni, Elof Hellström, Åsa Johansson och Sarah Kim.
http://www.mdgh.se/
 

Uppdaterad: 2019-11-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se