Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Maria-Thalia Carras och Olga Hatzidaki

Maria-Thalia Carras och Olga Hatzidaki

Expertbesök i Stockholm, Luleå, Jokkmokk och Boden 19-29 januari 2019
Maria-Thalia Carras är grundare och meddirektör för locus athens, en ideell samtidskonstorganisation baserad i Aten med ett särskilt intresse för offentliga rum och med fokus på uppdragsbaserade undersökningar av historiska, politiska kulturella komplexiteter i Aten och dess omgivningar. Som curator och skribent ligger hennes intresse i publika rum, film och den allt akutare miljöfrågan.

 

Olga Hatzidaki är curator och kulturproducent baserad i Aten. Hennes praktik kretsar kring de olika formerna av konstnärliga format och verktyg som kan användas för att behandla sociala problem och den allt mer påträngande klimatfrågan. Olga är sedan 2012 en av direktörerna för locus athens, en nomadisk ideell organisation som verkar på olika platser i och runt Aten.locus athens är en oberoende samtidskonstorganisation baserad i Aten som drivs av Maria-Thalia Carras och Olga Hatzidaki. Programmet kretsar kring ett intresse för det offentliga rummet: från bortglömda platser och publika byggnader till små, privata institutioner och intressanta lokaliteter – alltid i dialog med samtidskonstens kontinuerliga förändringspotential. Bland de platser som under senare år aktiverats av locus athens märks Tzisdaraki-moskén i centrala Aten, kryssningsfartygsterminalen i Piraeus, skolor, kontorsbyggnader, Monastiraki-torget, Doxiadis-skolorna och ett flertal anonyma platser i runtom i staden.
locus athens har konsekvent genomfört nya uppdragsproduktioner baserade på forskning om de historiska, politiska kulturella komplexiteterna i Aten och dess omgivningar. Programmet inbegriper utställningar, diskussioner, filmvisningar, arbetsseminarier, publikationer, barnböcker, ateljévistelser och projekt med lokalbefolkningen. locus athens söker ständigt berika dess aktiviteter genom att utvidga dess curatoriella inriktning och genom att sätta samtidskonsten i dialog med allmänheten.
locus athens grundades 2004 av Maria-Thalia Carras och Sophia Tournikiotis.
www.locusathens.com
 

Uppdaterad: 2019-01-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se