Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Meeting Point 2018 – Göteborg. Samtidskonst i Västra Götalandsregionen

Meeting Point 2018 – Göteborg. Samtidskonst i Västra Götalandsregionen

2018-10-02
Under Meeting Point anordnas portfoliovisningar för konstnärer bosatta i Västra Götalandsregionen. Ansök om att få möjlighet att presentera din konst för en internationell grupp frilansande och institutionsanknutna curatorer. Den 26–27 november erbjuds omkring 60 konstnärer tillfälle att under korta möten presentera sin portfolio för de gästande curatorerna i syfte att knyta kontakter för möjliga samarbeten och utställningar.


Projektet är initierat av Göteborgs Konsthall och genomförs i samarbete med Iaspis/Konstnärsnämnden, Röda Sten Konsthall, Bildmuseet i Umeå, Göteborgs Internationella Konstbiennal, Kultur i Väst och med stöd av Västra Götalandsregionen. Inom ramen för projektet arrangeras en andra portfoliovisning i Umeå för konstnärer verksamma i norra Sverige.

Vilka konstnärer kan vara med?

Alla konstnärer bosatta i Västra Götalandsregionen kan ansöka om att få vara med. Omkring 60 stycken av de sökande kommer att väljas ut av en referensgrupp och få möjlighet att visa sina arbeten för de inbjudna konstförmedlarna.

Konstnärer som går på konsthögskola eller annan grundläggande konstutbildning kan tyvärr inte söka. Gruppen curatorer består av inbjudna representanter från nationella och internationella konstinstitutioner, såväl som frilansande curatorer.

Innan Meeting Point äger rum kommer curatorerna att få se de utvalda konstnärernas portfolios och lämna önskemål om vilka konstnärskap de helst vill veta mer om. På så sätt hoppas vi att Meeting Point ger så givande möten som möjligt för både konstnärer och curatorer.

Varje möte mellan konstnär och curator är 20 min långt och varje konstnär får möjlighet att möta cirka 4 curatorer. Portfoliovisningarna genomförs dagtid den 26-27 november på Röda Sten Konsthall och under kvällen den 26 november hålls kvällsprogram och mingel på Göteborgs Konsthall.

Ansökan

OBS! Inga ansökningar per mail. Ansökan kan endast göras digitalt via nedanstående länk https://konsthallen.goteborg.se/aktiviteter/meeting-point-2018-goteborg/

Där laddar du även upp din portfolio och ditt CV. Portfolion skall vara i PDF-format och får innehålla max 4 sidor bilder och bildtexter.

Deadline för ansökan är 14 oktober. Därefter går materialet till referensgruppen som gör sitt urval och utser 60 konstnärer för medverkan i Meeting Point. Om du har blivit utvald kommer vi att meddela dig senast den 5 november. OBS! Besked går endast ut till de konstnärer som valts ut för medverkan.

Du kan lämna in din ansökan på svenska och engelska. Vid behov är du välkommen att ta med tolk till mötena som kommer att genomföras främst på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!
 
Uppdaterad: 2018-10-09 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se