Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Debora Elgeholm

Debora Elgeholm

Residensstipendiat i Stockholm 1 oktober 2018 - 31 mars 2019

Debora Elgeholm (SWE), född 1976, tog sin masterexamen vid Högskolan för fotografi och film i Göteborg. Hon har därefter även studerat på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Under flera år har Elgeholm undersökt kopplingen mellan samhällsklimat och religiösa riktningar. Särskilt lyfter hon fram hur individen kan uppleva sig vara delaktig i storpolitiken genom sin tro. Ett exempel är missionsarbete, där spridningen av de troendes övertygelse ut i världen är en drivkraft, liksom att göra insatser inom bland annat sjukvård och utbildning.

Under perioden 1970-1990 hade svensk mission sin kulmen i Afrika. Under den tiden arbetade Elgeholms föräldrar i Östafrika. Det som intresserar Elgeholm är den så kallade ”Guds kallelse” som missionärerna upplevde. Det är en utvaldhet som färgades av exotiska reseberättelser från missionens uppstart redan i slutet av 1800-talet.

Elgeholms arbeten har visats på bland annat Gotlands konstmuseum; Röda Sten i Göteborg; GIBCA Extended, Vänersborgs konsthall; Bodö Kunsthall (N); Center for Contemporary Art i Kiev; Antrepo No:5, Istanbulbiennalen samt filmfestivaler som Uppsala Shortfilm Festival och Oberhausen Filmfestival.

http://www.deboraelgeholm.com/

Videointervju med Debora Elgeholm >>

 

Uppdaterad: 2019-03-15 Tipsa om sidan


Fotograf: Sara Appelgren 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se