Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Wan-Ying Lin

Wan-Ying Lin

Residensstipendiat i Stockholm 1 oktober 2018 - 31 mars 2019Wan Ying Lin (SWE), född i Taichung, Taiwan (1984), bor och verkar i Göteborg.

Wan Ying Lin är en smyckekonstnär som fokuserar på förnimmelse och varseblivning. Med utgångspunkt i möjligheterna och förhållandena mellan rummet och individen, sett ur smyckekonstnärens perspektiv, forskar hon om rumsskapande och materialprov. Med hjälp av materialens fysiska egenskaper (magnetism, vikt, densitet, etc.) skapar hon ihåliga former och rum. Rum för mellanmänskliga relationer, rum mellan individer och föremål, rum om föremål och rummen däri. Genom att veckla ut och stänga rum, lägga till eller avlägsna substanser inom rummet använder sig Lin av rummen för att skapa illusioner som förstorar, förvandlar eller döljer information från betraktaren, för att utmana de sätt på vilka våra fem sinnena tolkar världen.

Lin har examen från Taiwans nationella konsthögskola och HDK - Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet, och har ställt ut i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Taiwan.

https://www.linwanying.com/

Se videointervju med Wan Ying Lin här >>

 

Uppdaterad: 2019-03-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se