Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Emelie Röndahl i samtal med Onkar Kular och Lina Dornhof

Emelie Röndahl i samtal med Onkar Kular och Lina Dornhof

Datum: lördag 22 september 2018
Tid: 11.00 – 12.00
Plats: SALT Gallata
Adress: Bankalar Caddesi 11, Karaköy, İstanbul, Turkiet
Språk: engelska, tolkas till turkiska

Google Weaving Stop-time. Photo: Emelie Röndahl.

Emelie Röndahls handvävningsprojekt Google Weaving Stop-time har skapats för Istanbul Design Biennial 2018. I ett samtal med Onkar Kular och Lina Dornhof diskuterar hon sitt arbete för biennalen och kollaborativ hantverkspraktik. Emelie kommer vidare att reflektera över erfarenheterna av att skapa detta deltagandeprojekt som har kopplat samman tjugo handvävare på Facebook och samlat dessa kring en gemensam uppgift och genom ett inkapslat ögonblick från en Google-bildsöknings träff.

Emelie Röndahl är konstnär med inriktning på vävning och är baserad i Göteborg. Hon arbetar specifikt med vävtekniken rya, som kännetecknas av användandet av en knut kallad ghiordes eller den ”turkiska knuten”. Emelie Röndahl är för närvarande doktorand i konsthantverk på HDK, Göteborgs universitet, och gör ett projekt med arbetstiteln Crying Pixels: a practitioner’s narrative through woven rya - aspects of time in hand made practice.

Onkar Kular är professor i Design Interventions på HDK, Göteborgs universitet. Hans forskning sprids internationellt genom utställningar, utbildning och publikationer. 2017 var Onkar Kular konstnärlig ledare för Göteborgs designfestival Open Week.

Lina Dornhof är en Berlin-baserad läkare som arbetar inom psykiatrin och väver som amatör. Nu ingår hon i  Emelie Röndahls projekt Google Weaving Stop-time för att få chansen att samarbeta med andra handvävare runt om i världen.
Emelie Röndahl i samtal med Onkar Kular och Lina Dornhof är organiserat av Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer och Istanbul Design Biennial, med stöd av Svenska Institutet och Sveriges generalkonsulat i Istanbul.
 

Uppdaterad: 2018-09-19 Tipsa om sidan

  

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se