Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 997 000 kronor till resor och internationella kulturutbyten inom musik

997 000 kronor till resor och internationella kulturutbyten inom musik


Foto: Albert SödgårdDaniel Wikslund
2018-06-18
Vid årets andra fördelning beviljas 68 utbyten och resor som går till 26 olika länder på sex kontinenter.

Bland de konstnärer som fått bidrag finns till exempel musikern och komponisten Daniel Wikslund som får bidrag för att resa till Colombia och delta i en teater och musikfestival i Medellín som presenterar olika ursprungsbefolkningars rättigheter.

Musikern/komponisten Malin Gunnarsson får ett bidrag för att göra en turné i Kanada under sommaren. Platser som hon besöker är bland andra Montréal, Quebec City, Sherbrooke, St-Sulpice och Joliette.

Musikern Natalya Pasichnyk får bidrag för att resa till USA och delta i konsertturnén The Other Europe. Turnén besöker Sarasota, Chicago och Bloomington.

Komponisterna Elin Franzén och Andreas Tilliander erhåller ett bidrag för att resa till Japan och slutföra sitt projekt Sound of a freind där man samlar ljudinspelningar från människor runt om i Japan.

Bouzoukispelaren Evangelos Vlavianos och sångaren Maria Stellas har fått ett bidrag för en resa till Norge för att turnera med den norska vissångaren Leo Leonhardsen. De ska besöka Gamvik, Gjesvær, Honningsvåg och Kjøllefjord i Finnmarks fylke.

Totalt har 146 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 2,4 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades sammanlagt 134 ansökningar.

Konstnärsnämnden fördelar bidrag fyra gånger om året till resor och internationellt kulturutbyte för musiker och komponister inom musikkonsten.

De beviljade bidragen avser bland annat utbyten i andra länder och inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Se lista över samtliga som fått stipendier och bidrag

 
Uppdaterad: 2018-06-19 Tipsa om sidan

Relaterad information

Läs mer om resestipendier och internationella kulturutbyten inom musik

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se