Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 530 000 kronor till resor och internationella kulturutbyten inom dans

530 000 kronor till resor och internationella kulturutbyten inom dans


Foto: Cato LeinDansaren och koreografen Sofia Castro
2018-06-15
Dansaren och koreografen Sofia Castro är en av de som får stöd när totalt 530 000 kronor beslutades till 37 danskonstnärer.

Dansaren och koreografen Sofia Castro får stöd för att bjuda in den kvinnliga spanska flamenco-sångaren Rocio Marquez och gitarristen Manuel Herrera, som gästartister i föreställning Pul So och för att delta i ett samtal om flamencons position inom den samtida dansen, som äger rum på Dansens Hus inom ramen för flamenco-vecka som arrangeras i oktober 2018.

Dansaren och koreografen Viktor Fröjd får stöd för en vistelse i Helsingfors, Finland, där han dels ska spela en föreställning som tagits fram genom det nordiska samarbetsprojektet Nod dels ska hålla tre dagars workshop idag.

Beslutet har fattats av Konstnärsnämndens direktör Anna Söderbäck efter beredning i referensgruppen för det internationella dansprogrammet. Totalt behandlades 89 ansökningar.

Se lista över de beviljade bidragen

Konstnärsnämndens resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter, fortbildning, research, gästspel och andra framträdanden i utlandet, samt för inbjudan av konstnärer till Sverige.

 
Uppdaterad: 2018-06-18 Tipsa om sidan

Relaterad information

Läs mer om internationellt kulturutbyte inom dans

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se