Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 775 000 kronor till nya resor och internationella kulturutbyten inom teater och film

775 000 kronor till nya resor och internationella kulturutbyten inom teater och film


Foto: Alex IvaniukSkådespelaren Robert Jakobsson och musikern Per Buhre från Teater Albatross.
2018-06-12
Robert Jakobsson från Teater Albatross är en av de som får stöd när totalt 775 000 kronor beslutades till 68 teater- och filmkonstnärer.

Robert Jakobsson och Per Buhre i Teater Albatross beviljades internationellt kulturutbyte för en resa till Omsk i Ryssland dit de är inbjudna att spela "I skuggan av hatet växer blommor".

Regissören Astrid Tobieson Menasanch och fyra övriga deltagare fick bidrag för ett gästspel till Amsterdam Fringe Festival där de ska spela föreställningen "Nattpassage".

Resebidrag beviljades också cirkusartisten Lisa Angberg som ska resa till Kanada och undervisas av Veronique Thibeault som har utbildat många av Cirque du Soleils artister.

Inom filmområdet beviljades flera internationella kulturutbyten för resor till filmfestivaler, bland annat till Jerry Carlsson för medverkan på Palm Springs Film festival i USA och till Lars-Joachim Demmer för medverkan på Docubox i Kenya.

Resebidrag beviljades till Linda Thorgren Olivé samt Pia Herrera för en researchresa till Kuba inför sin film om slaveriets bakgrund.

Se de beviljade bidragen:

Inom teaterområdet fördelades 400 000 kronor. Det inkom 95 ansökningar och 39 fick bifall.

Inom filmområdet fördelades 375 000 kronor. Det inkom 74 ansökningar och 29 beviljades.

Konstnärsnämndens resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter, fortbildning, research, gästspel och andra framträdanden i utlandet, samt för inbjudan av konstnärer till Sverige.

 
Uppdaterad: 2018-06-12 Tipsa om sidan

Relaterad information

Läs mer om:

Internationellt kulturutbyte

Resebidrag

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se