Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 1,6 miljoner kronor till bild- och formkonstnärers resor och internationella kulturutbyten

1,6 miljoner kronor till bild- och formkonstnärers resor och internationella kulturutbyten


Foto: Michelle MonarengBild ur Michelle Monareng videoverk Removal to Radium Boloka.
2018-06-07
Konstnärsnämnden fördelar 1 613 000 kronor i internationellt kulturutbyte och resebidrag till 87 bild- och formkonstnärer.

Bland dem som beviljats bidrag kan nämnas arkitekterna Victor Marx och Elof Hellström, aktiva i kulturhuset Cyklopen i Högdalen. De är inbjudna att stötta den ideella organisationen Soundz of the South Collective i Kapstaden som vill skapa ett liknande kulturhus i en kåkstad med 2,4 miljoner invånare. En serie workshops kommer att genomföras där frågor kring rumslig demokrati och praktiska frågor kring byggnadsteknik kommer att behandlas.

Bildkonstnären Marit Lindberg får ett bidrag för att bjuda in den sydkoreanska bildkonstnären Narae Jin och den sydafrikanska bildkonstnären Michelle Monareng. De ska arbeta tillsammans inför en utställning på Galleri 54 i Göteborg. Under utställningsperioden kommer de också att genomföra seminarier och workshops. De gemensamma verken kommer också att visas på utställningar i Sydafrika och Sydkorea.

Beslutet fattades av Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis den 29 maj. Totalt behandlades 318 ansökningar.

Bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag kan sökas av bild- och formkonstnärer för att finansiera till exempel deltagande i utställningar, arbetsvistelser, fortbildning och researchresor utomlands.

Se listan över beviljade bidrag

Läs mer om bidraget

 

 
Uppdaterad: 2018-06-07 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se