Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / SKAPA TILLFLYKT. Workshop på Norrköpings Konstmuseum

SKAPA TILLFLYKT. Workshop på Norrköpings Konstmuseum

2018-03-28
Datum: Onsdag 4 april 2018 Tid: 16.30-19.30 Plats: Norrköpings Konstmuseum Adress: Kristinaplatsen, Norrköping
 

Anmälan senast 29 mars till konstmuseet@norrkoping.se (märk Skapa tillflykt), ingen avgift. Anmälan är bindande. OBS! Begränsat antal platser!

Vi bjuder in konstnärer, formkonstnärer och skribenter till en workshop med Ioana Jucan och Daniel Peltz i samband med utställningen Performing Labour på Norrköpings Konstmuseum. Workshopen skapar en möjlighet för dig att kritiskt och kreativt tänka kring “konsten att erbjuda och ta skydd”.

Workshopen hålls på engelska. Du ombeds att ta med dig ett föremål från din egen praktik som du skulle vilja skydda eller erbjuda skydd i och en kort text om föremålet (texter kan skrivas på valfritt språk).

Begreppet “tillflykt” knyter här an till flyktingarnas situation i vårt samhälle. Det är också möjligt att tänka på ordet ”tillflykt” i relation till konstens och formområdets socio-ekonomiskt pressade situation och behov av skydd. Som deltagare kommer du att få ta del av nya sätt att förhålla dig till begreppet ”tillflykt”. För att undvika att
fastna i abstrakta och vedertagna föreställningar kommer Ioana Jucan och Daniel Peltz därför att introducera dig till begreppet ”performancefilosofi”. Under era tre timmar tillsammans undersöker ni gemensamt vikten av att vägra förenkling och att omfamna historiens mångfald.

FRÅGOR om workshopens innehåll? Välkommen att kontakta ioana.b.jucan@gmail.com

Bor du på annan ort och skulle vilja söka resebidrag för att delta? Maila helena.scragg@norrkoping.se

Hemma med barnen under påsklovet? Under kvällen håller Konstmuseets Bildverkstad extraöppet mellan kl 16-20. Intendent Bonnie Festin bjuder in till färgutflykter. Marias Helgkafé håller också öppet under kvällen. Fika ingår för workshop-deltagare.

Ioana B. Jucan (f 1988 i Rumänien, bosatt och verksam i Rumänien och Providence, USA) är konstnär och har bidragit till det framväxande och nyskapande fältet ”Performancefilosofi”. Ioana B. Jucan är adjungerad lektor vid avdelningen för Teater- och performancestudier vid Brown University.

Daniel Peltz (f 1975 i New York, bosatt och verksam i Rejmyre och Stockholm) är en konceptuell konstnär aktuell i utställningen Performing Labour tillsammans med Sissi Westerberg och David Larsson. Daniel Peltz har sedan 2009 arbetat med det konstnärsdrivna projektet Rejmyre Art Lab baserat på Reijmyre Glasbruk i
Östergötland.

Workshopen anordnas i samverkan med: Rejmyre Art Lab, Verkstad Konsthall,
Rumänska Kulturinstitutet och Länskonstkonsulenten
i Östergötland.
 
Uppdaterad: 2018-03-28 Tipsa om sidan

Bild: Daniel Peltz, Seeking an Any Thing from an uncertain time in the ruins of Rejmyre’s future, 2017.

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se