Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella kulturutbyten och resebidrag inom musik

800 000 till internationella kulturutbyten och resebidrag inom musik


Foto: Teitur ArdalSunna Ardal och Yoann Durant
2018-03-28
Vid årets första fördelning beviljas 59 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 790 000 kronor.

De beviljade bidragen avser såväl utbyten i andra länder som inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Bland de konstnärer vilka fått bidrag finns bland annat musikern och komponisten Sunna Ardal från Stockholm. Hon har fått bidrag för att bjuda in den franska musikern Yoann Durant i duon SUN till Sverige för att mixa och mastra ett fonogram som ska släppas under våren. Med i samarbetet är även ljudproducenten Jonathan Dakers från Stockholm.

Från Malmö kommer också komponisten Tobias Broström som får bidrag för att resa till USA för att delta vid framförandet av hans verk Arena - Percussion Concerto No. 1 för soloslagverk den 3 maj i Madison, Wisconsin. Förutom konserten kommer han att delta i en masterclass.

Från Gävleborgs län och Torsåker kommer vissångaren Christopher Andersson Bång. Han får bidrag för en resa till Storbritannien och Dunkeld i Skottland. Där ska han arbeta tillsammans med Pete Clark och Dougie Maclean göra en djupdykning i den skotska folksångstraditionen under våren 2018. Målet är att skapa material till en skivutgivning.

Slutligen får också musikern Ana Rab från Malmö bidrag för en resa till Colombia där hon bland annat ska delta på festivalen Music Doc i båda städerna Bogotá & Medellín.

Totalt har 134 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 2,3 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades sammanlagt 136 ansökningar.

Bidrag ges till utbyten med 25 olika länder på sex kontinenter.

Se en lista över samtliga som fått stipendium eller bidrag inom musik.

Konstnärsnämnden fördelar bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag inom musikområdet fyra gånger om året.

 

 
Uppdaterad: 2018-03-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se