Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Erna E Skúladóttir

Erna E Skúladóttir

Residensstipendiat i Stockholm 2 januari - 30 mars 2018
 

Erna E Skúladóttir
är en isländsk bildkonstnär som bor och verkar i Norge och Island. Hon har masterexamen i konst från Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hon har deltagit i det internationella forskningsprojektet ”Topographies of the Obsolete” och är involverad i ett pågående samarbete med konstnären Karin Blomgren.

Bland Skúladóttirs senare utställningar märks ett samarbetsprojekt för Parcours Céramique Carougeois internationella biennal i Schweiz samt Tendenser 2016. Hon har ställt ut på Hafnarborg (Island), Gallery F15, Visningsrommet USF, Bergen Kunsthall, KRAFT och British Ceramics Biennial. Kommande utställningar inkluderar ”Beyond the Object” på Uppsala konstmuseum i juni.

Erna arbetar för närvarande på sitt platsspecifika projekt ”Landscapes of Transformation: Illusion of Stability”, baserat i keramik och geologi, där hon undersöker transformation och fluiditet i råmaterial.

”I mitt arbete undersöker jag förhållandet mellan förändringens och förvandlingens verkliga och föreställda egenskaper. Detta sker genom observation, följt av manipulering av landskap, arkitektur och naturliga material. ’Landscapes of Transformation’ (bl a sprickor och skikt i material) som vittnar om någon form av varaktighet ges särskild uppmärksamhet, framförallt där fluiditet och fragilitet i solida material exponeras och stabiliteten avslöjas som en illusion. Det är i spänningen mellan naturliga rörelsernas olika sätt och hastigheter som jag finner min inspiration – alla material rör sig i cykler; stenar likväl som vatten.”

https://ernaskuladottir.com/

Intervju med Erna E Skúladóttir >>
 

Uppdaterad: 2018-03-21 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se