Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag till musikområdet

Internationella bidrag till musikområdet


Foto: Jerker AnderssonThe Gothenburg Duo
2017-12-15
Fyra gånger om året fördelar Konstnärsnämnden bidrag till resor och internationellt kulturutbyte för musiker och komponister inom musikkonsten. Vid årets sista fördelning beviljades 44 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 500 000 kronor.
Bland de konstnärer som fått bifall finns till exempel musikerna David Hansson och Tomas Hansy i duon The Gothenburg Combo som har fått bidrag för att ge konserter och masterclass på ”29 Festival Internacional de Guitarra” i Lima, den största gitarrfestivalen i Peru.

Beviljade bidrag avser såväl utbyten i andra länder som inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Komponisten Mansoor Hosseini, Göteborg, får bidrag till en Danmarksresa för att samarbeta med pianisten Ida Andersson kring ett solostycke för piano och rörelse.
Komponisten Jukka Rintamäki, Stockholm, får bidrag för en resa till New York för att träffa kollegor inom modern dans, musik och konst. Jukka ska bland andra träffa konstnären Doug Beube och koreograferna Ori Flomin och Jannis Brenner.

Nyckelharpisten Anna Kristina Gustavsson, Uppsala, erhåller ett bidrag för en arbetsvistelse i Indien där hon ska vara konstnärlig ledare på ett internationellt världsmusikläger Ethno Indien i mars 2018.

Komponisterna Anton Lennartsson och Max Wainright, Malmö, har fått ett bidrag för att i samarbete med den kinesiske konstnären Yan Jun, ge ett antal konserter och workshops i flera kinesiska städer under april 2018. 

Totalt har 73 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 900 tusen kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle föregående år behandlades sammanlagt 118 ansökningar.

Bidrag ges till utbyten med 25 olika länder på sex kontinenter.

En förteckning över beviljade bidrag finns på Konstnärsnämndens hemsida www.konstnarsnamnden.se.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79
 
Uppdaterad: 2017-12-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se