Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Ansökningstiden för residens i utlandet förlängs

Ansökningstiden för residens i utlandet förlängs


Foto: Peter Gherke
2017-12-15
Markus Krunegård mottog i våras ett vistelsestipendium i USA som en av elva stipendiater vilka tilldelades Konstnärsnämndens internationella kompositionsresidens. På grund av ett alltför litet antal sökande till kommande residens förlängs ansökningsomgången till den 21 februari 2018.
Övriga mottagare av USA vistelser i vårens beslut var Anna Roxenholt. Komponisten Kristina Keh Aspequist tilldelades en vistelse i Senegal. Peter Danemo och Lindha Kallerdahl åker till Kanada. Esaias Järnegard och Chrichan Larson bokar transporter till Tyskland. Fredrik Gran och Dror Feiler reser till Polen, samt slutligen Anna-Lena Laurin Bergcrantz och Anders Lind som tillbringar sin vistelse i Lettland.

Kompositionsresidensen har skapats av Konstnärsnämndens Internationella Musikprogram (KIM) i samverkan Coastal Jazz and Blues Society i Vancouver (Kanada), The House of Songs i Austin (USA), Sobobade i Bargny/mer (Senegal) och tre av orkestrarna i det europeiska nätverket New:Aud nämligen; Ensemble Kwartludium i Gdañsk (POL), Ensemble Recereche i Freiburg (GER) och Sinfonietta Riga (LVA).

Vistelserna sträcker sig över fyra eller åtta veckor. Konstnärsnämnden täcker kostnader för stipendiet med 40 000 kronor för en fyra veckors vistelse och internationella resor, därtill ersätts boende och arbetsplats under vistelsen som betalas direkt till den internationella samverkansparten. Lokalt bidrar samarbetsparten med sitt nätverk och personella resurser för att komponisten ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

Komponisten och residenset planerar sin vistelse tillsammans för att den på bästa sätt ska passa båda parternas planering och verksamhet. Det är med andra ord inbyggt en stor flexibilitet i residenset med tanke på musik-konstens kollaborativa natur med många olika åtaganden och samarbetsparter såväl nationellt som internationellt.

För ytterligare information se nedanstående länkar eller kontakta

Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
telefon (direkt) 08-506 550 79

Länkar
Coastal Jazz and Blues Society
The House of Songs
Sobobade
Ensemble Kwartludium
Ensemble Recherche
Sinfonietta Riga
 
Uppdaterad: 2017-12-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se