Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Release: Boken om Labyrint (2006 - 2016)

Release: Boken om Labyrint (2006 - 2016)

2017-12-08
Boken om Labyrint (2006 - 2016) är nu klar och vi välkomnar er till en eftermiddag på Rönnells för att fira detta! Tape (Häpna!) spelar nyskriven musik. Datum: Lördag 9 december, 2017. Tid: kl 14-16. Plats: Rönnells Antikvariat. Adress: Birger Jarlsgatan 32B, Stockholm
Boken samlar tio år av arbetet med Labyrint, ett unikt artist’s book arkiv i Sverige som inleddes på Botkyrka konsthall 2006. Under tio års tid genomfördes allt från utgivningar av unika artist’s books till produktion av utställningar både i Sverige och internationellt.

En ny artists book "I am just a number" av konstnären Muhammad Ali medföljer särskilt denna dag. Muhammed Ali deltog tidigare i Residence Botkyrkas program och är just nu stipendiat hos Iaspis.

Vi vill tacka alla hundratals konstnärer som bidragit till Labyrint! Alla konstnärer som deltagit under åren är välkomna att hämta ett exemplar av boken.
Labyrint – ett undersökande arbete av artist’s books; ett förlag, en serie rumsliga utställningar och ett arkiv initierat av Joanna Sandell curator och Pia Sandström konstnär. Labyrint startade som en utställning i form av ett monumentalt cirkulärt biblioteket med artists books från hela världen. Inspirerat av Jorge Luis Borges Biblioteket i Babel, tänkt som en omskrivning av universum där varje bok är öppningen till en ny värld, sammanställt i en icke-hierarkisk ordning. Besökarna välkomnades upp i skulpturala gradänger med läsplatser som gav dem utblick över rummet. Bibliotekarier i rockar av anteckningsblock hjälpte besökare att hitta kopplingar mellan bokverken för att locka fram nya tankebanor. Biblioteket växte och blev en serie utställningar, arkiv och förlag. Labyrint har även turnerat och har bland annat deltagit under Arkitekturbiennalen i Venedig 2014.
Boken är formgiven av Leo Denis Norgren 2017.

www.botkyrkakonsthall.se

Mer om Tape: www.hapna.com

Mer om Muhammad Ali: http://www.konstnarsnamnden.se/default.aspx?id=20992
 
Uppdaterad: 2017-12-08 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se