Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 622 000 till internationella utbyten och resor inom musik

622 000 kronor till internationella kulturutbyten och resor inom musik


Foto: Johan GlindreKomponisten Fabio Monni
2017-10-25
De beviljade bidragen gäller utbyten i andra länder och inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Bland de konstnärer som fått bidrag finns bland annat komponisten Fabio Monni från Malmö. Han får möjlighet att resa till Cagliari i Italien för att delta på festivalen Spazio-Musica där hans verk ”Del buio” ska uppföras.

Sandra Nagano, med artistnamnet Sumie, från Göteborg har fått bidrag för en Europaturné med artisten Karl Blau i november och december. Hon kommer att spela i London, Manchester, Glasgow, Leeds, Dublin, Cork, Berlin, Hamburg, Leffige, Bryssel och Köpenhamn.

Från Haverdal kommer musiker och komponisten Agnete Christensen. Hon får bidrag för en turné i Storbritannien med programmet Luthers hemliga koraler tillsammans med den brittiska harpisten Leah Stuttard.

Trombonisten Karin Hammar från Stockholm har en inbjudan från den schweiziska basisten Gina Schwartz att vara musikalisk gäst i en konsertserie på jazzklubben Porgy and Bess i Wien.

Totalt har 118 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 1,8 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades 128 ansökningar.
Bidrag ges till utbyten med 22 olika länder på fem kontinenter.

Bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag inom musikområdet delas ut fyra gånger om året. Vid årets tredje fördelning beviljades 53 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 622 000 kronor.

 
Uppdaterad: 2017-10-25 Tipsa om sidan

Relaterad information

Se de beviljade bidragen inom musik 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se