Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 434 000 till dansare och koreografer för resor och internationella kulturutbyten

434 000 till dansare och koreografer för resor och internationella kulturutbyten


Fotograf: Mats ÅsmanUr föreställningen Marmelad. Dansarna Mira Björkman och Elin Hallgren för bidrag för att spela föreställningen Marmelad i koreografi av Claire Parsons, på festival i Zug, Schweiz.
2017-10-24
Konstnärsnämnden har beslutat att dela ut totalt 434 000 kronor till 36 dansare och koreografer för utbyten och resor till 23 olika länder.

Totalt fördelades 434 000 kronor till 36 av 85 inkomna ansökningar. Av de beviljade resorna gällde 20 utbyte i utlandet, sju utbyte i Sverige och nio resebidrag.

Bland dem som fått stöd märks bland annat dansaren Luisa Denward ska besöka Twin Cities Tapfestival  i Minnesota, USA och där delta i workshops, klasser och se föreställningar i syfte att skapa föreställningar i en fusion mellan modern dans och steppdans.

Koreografen Linda Blomqvist och dansarna Madeleine Lindh och Sandra Lolax för stöd för att gästspela med föreställningen The Sound på Bâtard Festival i Bryssel, Belgien.

Koreografen/dansaren Lisen Ellard får stöd för en researchresa/kontaktresa till Seoul, Sydkorea inför projektet The Funeral som görs i samarbete med regissören Mattias Lech. Projektet tar avstamp i de låtsas-begravningar som Fake Funeral Service iscensätter för att motverka de höga självmordstalen i Sydkorea.

Marie Wårell i Luleå får stöd för att resa till Dansefestival Barents i Hammerfest, Norge, för att fördjupa sina samarbeten inom Barentsregionen.

Beslutet fattades den 23 oktober 2017.

 
Uppdaterad: 2017-10-30 Tipsa om sidan

Relaterad information

Se de beviljade bidragen inom dans

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se