Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 600 000 kronor till internationella utbyten och resor inom teater och film

600 000 kronor till internationella kulturutbyten och resor inom teater och film


Fotograf: Vincent van Berkel Svalbard Company
2017-10-24
Teaterregissören Elin Skärstrand, filmklipparen Fredrik Morheden och cirkusartisterna i Svalbard Company är några av de 57 teater- och filmkonstnärer som får stöd när 600 000 kronor delas ut till utbyten och resor. Resorna går till 22 olika länder.

Inom filmområdet beviljades 28 bidrag och inom teaterområdet fick 29 bifall. Beloppen varierar mellan 5 000 och 25 000 kronor.

Flera bidrag gavs för medverkan på olika filmfestivaler och workshops, bl. a till Patrik Öberg, Kristoffer Kronander och Emil Prieto Ramos som är inbjudna till Mexico City International Documentary Film festival med sin film Anti-rasister. Animatören Kauro Furuko fick bidrag för att resa till Viborg i Danmark och medverka på en workshop för att utveckla sin animationsteknik.

Inom teater är det ofta olika projektgrupper som ansöker för gästspel och kortare turnéer. Bidrag gavs till bland annat Tom Brand, Alekos Kaziridiz, Santiago Ruiz och Benjamin Smith i Svalbard Company som gör en turné i Argentina.

Resebidrag gavs för fortbildning till skådespelaren Anneli Martini för en manuskurs i Italien.

Konstnärsnämndens resebidrag och bidrag till internationella utbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter, fortbildning, research, gästspel och andra framträdanden i utlandet, samt för inbjudan av konstnärer till Sverige.

Besluten fattades den 18 oktober av arbetsgruppen för teater-, dans- och filmkonstnärer.

 
Uppdaterad: 2017-10-25 Tipsa om sidan

Relaterad information

Se de beviljade bidragen inom:

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se