Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 1,3 miljoner kr till bild- och formkonstnärers resor och internationella utbyten

1,3 miljoner till bild- och formkonstnärers resor och internationella utbyten


Foto Kristina Skantze”Grisvakten” av textilkonstnären Kristina SkantzeSkulptur i sidentrikå till utställningen "Ett Eget Sällskap" på Lilla Baren, Riche, Stockholm 2017.
2017-10-12
Totalt beviljar Konstnärsnämnden drygt 1,3 miljoner kronor i internationellt kulturutbyte och resebidrag. Av 227 ansökningar beviljades 73. Bidragen var på mellan 5 000 och 80 000 kronor. På detta vis ges stöd till utbyten i tjugosju olika länder.

Bland dem som får bidrag kan nämnas bildkonstnären Jacqueline Hoang Nguyen som i en separatutställning ska visa sitt verk Black Atlas på Cantor Fitzgerald Gallery på Haverford College i Philadelphia.

Formgivarna Jenny Ekdahl, Ola Nystedt, Jenny Nordberg och Joel Herslow får bidrag för att delta i Dutch Design Week i Eindhoven som är ett av norra Europas största designmässa.

Textilkonstnären Kristina Skantze får ett resebidrag för att delta i en tjeckisk marionett-workshop i Prag. Där vill hon lära sig metoder för att göra sina dockor rörligare och för att utveckla hantverksmässiga färdigheter.

Fotografen Elin Berge beviljas ett bidrag för att bjuda in kollegorna i kollektivet Moment som består av dokumentärfotografer baserade i Norden. De arbetar med individuella fotoprojekt under samma tema – Almost Perfect. De kommer under sitt möte i Stockholm att genomföra en workshop med konstteori, bildkritik och projektutveckling.

 

 
Uppdaterad: 2017-10-16 Tipsa om sidan

Relaterad information

Lista med samtliga som beviljats bidrag

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se